A zajjal járó tevékenységek szabályai

Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete alapján.

Az ingatlanok területén napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden, a mások nyugalmát indokolatlanul zavaró zajos magatartástól és tevékenységtől. Lakóépületben híradástechnikai- és szórakoztató eszközök csak úgy működtethetőek, hogy azok mások nyugalmát ne zavarják.

Az ingatlanok területén mások nyugalmának megzavarására alkalmas munka végzése, gép használata, motoros favágás, kerti traktor üzemeltetés, fűnyírás, kertépítéssel és - fenntartással kapcsolatos, illetve zajjal járó építési, szerelési munka végzése csak az alábbi időpontokban lehetségesek:

  1. munkanapokon 8.00 és 20.00 óra,
  2. szombati napokon 9.00 és 16.00 óra,
  3. vasárnap és ünnepnapokon 9.00 és 13.00 óra között.

Természetesen ez a korlátozás nem érinti az azonnali beavatkozást igénylő hibaelhárítási vagy életveszély elhárítására irányuló munkavégzést.

A rendelkezések betartását a közterület-felügyelők folyamatosan ellenőrzik (hétvégén is). Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a fenti rendelkezések be nem tartása a közösségi együttélés szabályai megsértésének minősül. A közösségi együttélés szabályait megsértővel szemben százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírság, illetve ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki!

Csatolt dokumentum:

  • [pdf]22/2013. (XII. 21.)

    a közterületek használatáról és a település környezetvédelméről, köztisztaságáról