A zajjal járó tevékenységek szabályai

Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2020. (VII.08.) önkormányzati rendelettel módosított 22/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete alapján.

Az ingatlanok területén napszaktól függetlenül tartózkodni kell minden, a mások nyugalmát indokolatlanul zavaró zajos magatartástól és tevékenységtől. Lakóépületben híradástechnikai- és szórakoztató eszközök csak úgy működtethetőek, hogy azok mások nyugalmát ne zavarják.

Az ingatlanok területén mások nyugalmának megzavarására alkalmas munka végzése, gép használata, motoros favágás, kerti traktor üzemeltetés, fűnyírás, kertépítéssel és - fenntartással kapcsolatos, illetve zajjal járó építési, szerelési munka végzése csak az alábbi időpontokban lehetségesek:

  1. munkanapokon 600 és 2100 óra,
  2. szombati napokon 900 és 1600 óra,
  3. vasárnap és ünnepnapokon 900 és 1300 óra között.

Természetesen ez a korlátozás nem érinti az azonnali beavatkozást igénylő hibaelhárítási vagy életveszély elhárítására irányuló munkavégzést.

A rendelkezések betartását a közterület-felügyelők folyamatosan ellenőrzik (hétvégén is). Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a fenti rendelkezések be nem tartása a közösségi együttélés szabályai megsértésének minősül. A közösségi együttélés szabályait megsértővel szemben százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírság, illetve ötvenezer forintig terjedő helyszíni bírság szabható ki!

Csatolt dokumentumok: