Mi fontosabb a gyerekek biztonságánál?

Nógrádi Gábor és-Cakó Ferenc ingyenesen olvasható, letölthető könyvei

Nógrádi Gábor és-Cakó Ferenc ingyenesen olvasható, letölthető könyvei
A pénz nem a fákon nő

A pénz nem a fákon nő! - Gazdag akarsz lenni Te is? - Bánj a pénzzel okosan!

Gazdag akarsz lenni te is? Ha igen, akkor neked szól ez a könyv. Humoros magyarázatokkal, vidám történetekkel, játékos feladatokkal, bölcs poénokkal és száz karikatúrával mesél a meggazdagodás titkairól. Megtudhatod, hogyan oszd be meglévő forintjaidat, és hogyan kereshetsz pénzt most azonnal. Elmondjuk milyen pénzkereső feladatok várnak rád, hogyan lehet vállalkozni, másokkal együtt dolgozni, takarékoskodni és befektetni. Tanuld meg most, hogyan kell bánni a pénzzel, és már ma is könnyebb lehet az életed. Tíz-húsz év múlva pedig gazdag és boldog lehetsz.

Kengu elrablása

Kengu elrablása

A Ringabriga klub négy 10-11 éves állatszereplő tagja különleges eseteket nyomoz. (Nyúl. Róka, Mackó, Elefánt.) Nyomozásuk tárgya mindig az a megoldatlan eset, amit az elefánt, rendőrnyomozó anyukájától hall. A kerékpár az amatőr nyomozók fontos eszköze. A könyv humoros, regényes formában 6-10 éves gyerekeknek írt krimi. Tipográfiai megoldásai, kép-szöveg montázsai az olvasás begyakorlását segíti.

Ellopták a biciklimet - Ringabringa nyomozók

Ellopták a biciklimet - Ringabringa nyomozók

A gazdagon, mintegy száz rajzzal illusztrált kötet a Ringabringa nyomozók sorozat 2. könyve.
A történet Animaliban, az állatok köztársaságában játszódik, amely nem különbözik az emberek országától. Négy iskolás kölyökállat a nyúl, az elefánt, a róka, a mackó nyomoznak bűnesetek után. Ebben a könyvben a kerékpárlopások tetteseit kutatják. Humor, izgalom, gyerekes abszurditások és érzelmességek jellemzik a kötetet, amint azt a két szerzőtől már megszoktuk az elmúlt évtizedekben.
A könyv nem csak szórakoztató, de tájékoztatást ad a háztartási balesetekről, a közlekedési szabályokról, és jogi, törvényi információkat is nyújt gyerekek számára.

A bölcs gyerek könyve - Életrevaló mondások igaz történetekkel

A bölcs gyerek könyve - Életrevaló mondások igaz történetekkel

Életrevaló mondások igaz történetekkel és magyarázatokkal gyerekeknek (és felnőtteknek), hogy okosabban, nyugodtabban, harmonikusabban éljenek. Több, mint negyven bölcsesség, két író, apa és fia történeteivel, személyes élményeivel. Gyakran megtapasztalt, néha megszenvedett igazságaink, képességeink kibontakoztatásáról, a bátorság fontosságáról, a barátság, a szeretet felismeréséről és megőrzéséről. Nemcsak életrevaló, de életreszóló /füveskönyv/ a tizenévesek nyelvén. A féltő és segítő szeretet könyvajándéka.

Vigyázz magadra! Vigyázz a világra!

Vigyázz magadra! Vigyázz a világra!

A humoros sztorikkal tarkított kötetben egy nagypapa és unokája történetein keresztül ismerkedhetnek meg a fiatalok a takarékosság fontosságával, a pályaválasztással, vagy éppen a környezetünkben található illegális hulladékok felszámolásával. A könyv végén egy játékos feladat is található, amelynek segítségével mindenki kiszámolhatja, hogy a saját településén hány millió – akár milliárd – forintot nyerhetnének évente a takarékosabb vízfogyasztással.

A formabontó könyvvel a szerzők célja, hogy humoros történeteken keresztül mutassák be a minket körülvevő környezet védelmének fontosságát.

Láttam, mi történt

Láttam, mi történt

Robi a tanítás után kirohant az iskola épületéből, és fellökte Anit, akinek még a szemüvege is leesett. Vagyis... nem biztos, hogy pontosan ez történt. Szerencsére van néhány tanulója az esetnek - szám szerint ötvenhat. Az ő elbeszélésükből tudjuk meg az igazságot. Vagyis azt, hogy nincs igazság. Vagyis ötvenhat igazság van. Nógrádi Gábor különleges könyve igazi stílusbravúr, amely igazolja a tételt: akármit nézünk, mindig önmagunkat látjuk, csak magunkról tudunk mesélni.

Bölcsességbatyu az útra

Bölcsességbatyu az útra

Az író műveiből válogatott Bölcsességbatyu az útra című 250 idézetet tartalmazó kiadvány, most ingyenesen letölthető

Kapcsolódó cikkek: