Egy plakát – Egy üzenet a biztonságos közlekedésért

Közlekedésbiztonsági plakátpályázat a 2023. évi Közlekedési Kultúra Napjára.

A 2023. évi Közlekedési Kultúra Napja alkalmából a kiírók – Magyar Közúti Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. - közlekedésbiztonsági plakátpályázatot hirdet az MKIF kezelésében lévő koncessziós autópályák mellett találhat közlekedésbiztonsági plakáthelyekre.

A pályázat célja felhívni a koncessziós autópályákon közlekedők figyelmét a biztonságos közlekedésre, a felelősségteljes közlekedési magatartásra, a közlekedési szabályok betartására.

A kiírók olyan alkotásokat, plakátterveket és üzeneteket várnak a pályázatra, amelyek ráirányítják figyelmet az autópályákon való kulturált közlekedés fontosságára, mozzanataira, a közlekedési élethelyzetekre, a közlekedésbiztonság szabályok fontosságára és betartására.

A plakátpályázaton egy kategóriában lehet pályázni grafikai, festett és fotós képpel, valamint ezek kombinációjával (szerkesztett kép). A plakáton, egy (maximum 7-9 szótagos) üzenetet is tartalmazni kell, amely szoros összefüggésben kell, hogy legyen a plakáton található ábrával, képpel.

Az üzenet (felirat) nem foglalhatja el a hirdetési felület 20%-át. A plakát és az üzenet nem tartalmazhat sértő, trágár, obszcén, félre érthető, uszításra utaló képet vagy kifejezést. A plakát színvilága nem tartalmazhat a közlekedésben használatos táblák (KRESZ) színkódjaival azonos színkódokat, valamint fluor színeket, fényvisszaverő technikákat. A plakátokon csak magyar nyelvű szöveg jeleníthető meg. A plakátokat JPEG formátumban kell elküldeni, nyomdai feldolgozásra alkalmas felbontásban.

A pályázat beérkezésének határideje: 2022. április 24. 12.00 óra

Csatolt dokumentumok: