Őrbottyáni Gyermeksziget Bölcsőde

"A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben. Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik a legjobb tudása szerint repül. Miért is hasonlítanád össze őket? Mindegyik más. Mindegyik különleges. Mindegyik gyönyörű."

 

Őrbottyáni Gyermeksziget Bölcsőde

Cím: 2162 Őrbottyán, Mikszáth Kálmán utca 2.

KicsiKék Tagbölcsőde

Cím: 2162 Őrbottyán, Szent István utca 19.

Telefonszám: 06 28 757 696

Email cím:

Honlapunkwww.gyermekszigetbolcsi.hu

Nyitvatartás: hétfőtől – péntekig: 06:30- 17:30

Intézményvezető: Laczkó Barbara

A gyermekek gondozása, nevelése székhelyünkön lévő intézményünkben és telephelyünkön lévő tagbölcsődénkben történik.

Mindkét épületben 2 gondozási egységben, 4 csoportszobában zajlik a gyermekek gondozása, nevelése. Székhelyünkön Csibe, Zümi, Csiga, Napocska csoportok találhatóak, tagbölcsődénkben Halacska, Delfin, Szilva és Szőlő csoportokkal találkozhatunk. Intézményeinkbe lépve egy közös előtérbe érkezünk, ahonnan megközelíthetőek a csoportszobák. A főbejárattal szemben található a tálalókonyhánk kiszolgáló egységeivel. Az előtérből nyílik az akadálymentes mosdó, kisgyermeknevelői szoba, gépészeti – raktározási helységünk, valamint székhelyünkön lévő intézményünkben található egy babakocsitároló.

Mindkét bölcsődénkben két gondozási egységünk 4 csoportszobából áll, egy – egy csoportszobánk közös átadóból, valamint fürdőből közelíthető meg. A gyermeköltöző- átadóban lehetőség van minden gyermek számára ruházatuk tárolására, valamint a szülőknek helyet biztosít gyermekük öltöztetésére. Az átadóból a fürdőszobába érkezünk, ahol a gyermekek magasságának megfelelő tárgyi eszközök, mosdók, WC biztosítja a nyugodt gondozást és a segítik a gyermek önállósodási törekvéseit.

Csoportszobáink tágasak, nagy belmagassággal bírnak. Tárgyi felszereltségük a gyermekek életkorának, fejlettségi szintjének megfelelő. Játékeszközök tekintetében megtalálhatóak a konstruálás, a szerepjáték, az alkotójáték eszközei.

A gyermekek szabad levegőn való tartózkodása az udvari játék során valósul meg. Udvaraink minden egységből könnyen elérhetőek, csoportszobáink kertkapcsolatosak. Udvari játékaink telepített játékeszközökből és mobil játékeszközökből állnak.

Olyan nevelési színtér megvalósítása a cél, ahol a gyermekek egyéni fejlődési ütemének, életkori sajátosságainak megfelelő gondozást, nevelést tudunk biztosítani, valamint, ahol a kicsik szeretetteljes, élményekben gazdag légkörben tölthetik a mindennapjaikat.

A szeretetteljes gondoskodás mellett segítenünk kell őket abban is, hogy alkalmazkodni tudjanak egy olyan közösséghez, ahol hasonló korú és igényű társaik is jelen vannak. Az alkalmazkodáshoz, az új környezet megismeréséhez idő kell. Nekünk felnőtteknek elsősorban tisztában kell lennünk azzal, hogy az otthoni környezetet nem tudjuk és természetesen nem is akarjuk teljes egészében pótolni, de arra nagy hangsúlyt kell fektetnünk, hogy a változás minél kevésbé terhelje meg a kicsik életét, minél hamarabb visszanyerjék biztonságérzetüket és minél korábban jól érezzék magukat az új környezetben is.

Elsődleges célunk a magas színvonalú alapellátás biztosítása, oly módon, hogy a bölcsődei nevelés – gondozás fontos kiegészítője legyen a családi nevelésnek. Kisgyermeknevelőink, munkatársaink képzett szakemberek, a magas színvonalú ellátás érdekében folyamatosan részt vesznek képzéseken. Kisgyermeknevelőink tisztelettel és szeretettel fogadják a gyermekeket, finom érintésekkel, vidám, szeretetteljes légkörben gondozzák – nevelik a rájuk bízott legdrágább kincseket.