Utcai segítségnyújtás

Soha ne menjen el tétlenül földön fekvő ember mellett!

…mert ezzel akár életet menthet!

Az utcán járva bárkivel előfordulhat, hogy földön fekvő, magatehetetlen embert vesz észre. Soha ne menjen el mellette segítségnyújtás nélkül!

Igen, lehetséges, hogy alkoholt fogyasztott és „kifeküdt” az utcán, DE lehet, hogy nem ez az oka! Lehet, hogy kábítószert fogyasztott és attól lett rosszul, DE lehet, hogy nem azért! Bármi is legyen az oka annak, hogy egy ember az utcán fekszik, – anélkül, hogy az okát keresné – lépjen oda hozzá, szólítsa meg, kérdezze meg, hogy miben és hogyan segíthet neki! Eszméletlen, esetleg már élettelen emberhez haladéktalanul hívjon segítséget! 

Hívja a 112-es segélyhívó számot, elmondják, hogy Ön helyben mit tehet a földön fekvő emberért, illetve útnak indítják a szakszerű ellátást nyújtó mentőcsapatot.

Minden állampolgárnak kötelessége segítséget nyújtani olyan személy részére, akinek az élete vagy testi épsége veszélyben van! A Büntető Törvénykönyv Segítségnyújtás elmulasztása cím alatt meghatározza, hogy milyen büntetés jár annak, aki e kötelességének nem tesz eleget.

Ne legyünk előítéletesek, bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen ok miatt rosszul lesz az utcán, segítsünk egymásnak!

Pest Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály