Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város Önkormányzata

2021. október hó

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be aZ „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, Amely keretében 402,35 millió ft. támogatási összegben részesült.

Projekt címe: Új 48 férőhelyes bölcsőde építése Őrbottyán Városában

Projekt azonosító száma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018/12

Projekt célja: A projekt eredményképp 417,6 hasznos alapterületű, 4 gyermekszobás, 48 férőhelyes bölcsődei intézmény került megépítésre. A projekt keretében a nevelési munkát segítő eszközök és konyhatechnológia berendezések beszerzése is megvalósult. A bölcsőde épületéhez kapcsolódóan játszóudvar is kialakításra kerül. Az új bölcsődei intézmény létrehozásával javul a pest megyei gyermekek magas minőségű a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez, infrastruktúrához való hozzáférése, ezzel családjaik életkörülményei és a munkavállalás, munkába állás feltételei is jobbak lesznek, vagyis a fejlesztések közvetve a gazdaság erősödéséhez is hozzájárulnak. A projekt hatására megtörtént a bölcsődei kapacitáshiányok felszámolása a településen.

Támogató: Pénzügyminisztérium

Támogatási összeg: 402,35 millió forint

Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc utca 87.

A projekt kezdésének dátuma: 2019. október 09.

A projekt befejezésének dátuma: 2021. szeptember 30.

További információ kérhető:

Szabó István Ferenc polgármester
E-mail:
Tel: +36-28-360-044