Koronavírus

Hírösszefoglaló

Tisztelt Őrbottyáni Lakosok!

Ma ismét szeretném megosztani Önökkel a koronavírus miatt megfigyelés alá került őrbottyáni lakosok számát. Tudomásom szerint jelenleg 9 fő van hatósági karanténban (szerencsére ezidáig tünetmentesek), az egy igazolt koronavírussal fertőzött személy kórházban van, egészségi állapota sokat javult az elmúlt időszakban.

A közterületek fertőtlenítése a mai napon megkezdődött.

Szeretném megköszönni a város lakóinak felelős magatartását is, továbbá szeretném az idős személyek figyelmét felhívni, hogy a leginkább veszélyeztetett korosztály az Övék, ezért fokozottan tartsák be az részleges kijárási tilalmat és az egyéb korlátozó intézkedéseket is.

Kérjék bátran az Önkormányzat segítségét a 70 évnél idősebbek.  A Civil Önkéntesek továbbra is elvégzik a bevásárlást!

Szeretném megköszönni a múlt pénteken történt esetben közreműködő Tóth Judit civil segítőnek, Pataki Gábor körzeti megbízottnak és a Polgárőrség tagjainak segítségét. Gyors helyzet felismerésükkel és a szakszerű eljárással egy idős őrbottyáni személy életét mentették meg.

Hálásan köszönöm a varrásra jelentkező Hölgyeknek a felajánlott segítséget! A mai napon megkezdődhet a varrás. Az elkészült szájmaszkokat a lakosok számára szeretnénk kiosztani.

Tisztelettel:

Szabó István
polgármester