Koronavírus

Járványügyi helyzetjelentés településünkről

Tisztelt Őrbottyáni Lakosok!

Szeretném Önöket tájékoztatni, a helyi vírushelyzetről:

  • jelenleg településünkön 10 fő van hatósági karanténban és 1 fő vár laboratóriumi vizsgálatra (az adatok tájékoztató jellegűek, azokat a rendelkezésemre álló adatok alapján osztom meg Önökkel),
  • továbbra is töltjük az üzletekben a varrt szájmaszk készleteket (AVIA Benzinkút, Andrea Virágháza, LIKO ABC, Zöld Erdő Kft. Gazdabolt, Coop mini, Napfény Kisáruház, Coop ABC, CBA, Fazekas Pékség), megközelítőleg már 2500 db maszk került ki az üzletekbe. Bátran kérjék a kiszolgálóktól és továbbra is kérjük, hogy az első használat előtt a maszkokat legyenek kedvesek kimosni, kivasalni!

Tájékoztatom továbbá Önöket, hogy a Magyar Közlöny 2020. április 30-i 96. számában megjelent a kijárási korlátozás. Budapest fővárosban és Pest megye területén való fenntartásáról szóló 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelettel a Kormány Pest megye egész területére nézve fenntartotta a kijárási korlátozást!

Kérjük, hogy a vásárlás és a tömegközlekedésen való tartózkodás során a SZÁJAT ÉS AZ ORROT ELTAKARÓ ESZKÖZT (például orvosi maszkot, sálat, kendőt) VISELJENEK!

Saját és családja érdekében a 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet továbbra is 9.00 ÓRA ÉS 12.00 ÓRA KÖZÖTTI IDŐBEN LÁTOGATHATJA!

A Semmelweis Egyetem vezetésével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával országos szűrővizsgálati programot indít Magyarországon a négy orvostudományi egyetem 2020. május 1-től. A vizsgálatsorozat célja, hogy pontosabb képet kapjunk a koronavírus járvány kiterjedéséről, az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A szűrési programba bevont lakosokat a KSH reprezentatív mintavétellel választotta ki, és az önkéntes részvételi lehetőségről levélben, telefonon egyaránt értesíti.

Településünkön a szűrővizsgálatra az alábbi időpontokban kerül sor:
1. alkalom: 2020. május 7-én 14-18 óra között
2. alkalom: 2020. május 12-én 14-18 óra között.

Kérjük, hogy a szűrővizsgálaton csak és kizárólag a kiértesített személy jelenjen meg!

Vigyázzunk egymásra!
Tisztelettel:

Szabó István
polgármester