Új 48 férőhelyes, 4 gyerekszobás bölcsőde építése Őrbottyánban

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város Önkormányzata

2023. október

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása Pest megyében” című pályázati felhívásra, amely keretében 479 315 766 ft. támogatási összegben részesült.

Projekt címe: Új 48 férőhelyes, 4 gyerekszobás bölcsőde építése Őrbottyánban

Projekt azonosító száma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_ 2019/3

Projekt célja: A projekt eredményképp a kötelező önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó fejlesztés valósult meg. A bölcsődei intézményben összesen 48 új bölcsődei férőhely jött létre a településen, amely által a települési közszolgáltatások száma növekedett, elérhetőségük és minőségük javult. Az új bölcsődei szolgáltatás révén a nők számára a munka és a család összehangolása biztosítottá vált, növekedett a gyermekvállalási kedv. A projekt hatására bővült a foglalkoztatás, a nők munkába állása és szülés utáni munkafelvétele könnyebbé vált. A projekt keretében Őrbottyán Város Önkormányzata új munkahelyeket hozott létre, ezáltal hozzájárult a munkanélküliség csökkentéséhez is. A pályázati kiírás alapján a bölcsőde épületének komplex, teljes körű akadálymentesítése megtörtént, továbbá a nevelési munkát segítő eszközök is beszerzésre kerültek. A bölcsőde tetőszerkezetén napelemes rendszer is kialakításra került környezetbarát energiafelhasználás jegyében. Az új bölcsődei intézmény létrehozásával javult a pest megyei gyermekek hozzáférése a magas minőségű, a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez, ezzel családjaik életkörülményei és a munkavállalás, a munkába állás feltételei is jobbak lettek, vagyis a fejlesztés közvetve a gazdaság erősödéséhez szintén hozzájárult. A projekt hatására megvalósult a bölcsődei kapacitáshiányok felszámolása a településen.

Támogató: Pénzügyminisztérium

Támogatási összeg: 479 315 766 Ft.

Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából

Megvalósítás helye: 2162 Őrbottyán, Szent István utca 17-19 (hrsz: 1298/1)

A projekt befejezésének dátuma: 2023. október

További információ kérhető:

Szabó István Ferenc polgármester
E-mail:
Tel: +36-28-360-044

Csatolt dokumentum: