Új, 48 férőhelyes bölcsőde építése Őrbottyán Városában

Sajtóközlemény

Őrbottyán Város önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú bölcsődei ellátást nyújtó intézmények fejlesztésének támogatása pest megyében” című pályázati felhívásra, amely keretében 368 millió Ft. támogatási összegben részesült.

Projekt címe: Új 48 férőhelyes bölcsőde építése Őrbottyán Városában
Projekt azonosító száma: PM_BOLCSODEFEJLESZTES_2018/12
Projekt célja: A településen jelenleg nem működik önkormányzati és egyéb fenntartású bölcsődei intézmény, amely alapján elmondható, hogy jelenleg 100%-os a kapacitáshiány a rendelkezésre álló bölcsődei férőhelyek tekintetében a településen. A projekt eredményképp 417,6 hasznos alapterületű, 4 gyermekszobás, 48 férőhelyes bölcsődei intézmény kerül megépítésre. Az új bölcsődei intézmény létrehozásával javul a pest megyei gyermekek magas minőségű a kor követelményeinek megfelelő oktatási-nevelési feltételekhez, infrastruktúrához való hozzáférése, ezzel családjaik életkörülményei és a munkavállalás, munkába állás feltételei is jobbak lesznek, vagyis a fejlesztések közvetve a gazdaság erősödéséhez is hozzájárulnak. A projekt hatására megtörténik a bölcsődei kapacitáshiányok felszámolása a településen.

Támogató: Pénzügyminisztérium
Támogatási összeg: 368 millió forint
Támogatás forrása: Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatából
Megvalósítás helye: 2162 Őrbottyán, Rákóczi Ferenc utca 87.
Kivitelezést végző cég: Épkomplex Kft.
A projekt kezdésének dátuma: 2019. október 09.
A projekt befejezésének dátuma: 2020. december 31.

További információ kérhető:
Kmetty Károly polgármester
E-mail:
Tel: +36-28-360-044

Csatolt dokumentum: