Előzzük meg az afrikai sertéspestist!

2018. október 19-ig jogkövetkezmények nélkül jelenthetők be a sertésállományok.

Az afrikai sertéspestis (továbbiakban: ASP) hazai vaddisznókban történt megállapításai valamint az európai országok ASP járványhelyzetének gyors és drámai romlása miatt fokozott a veszélye annak, hogy a vírus átterjed a házisertés állományokra is.

A sertés állományokat kötelező bejelenteni az illetékes járási élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi osztálynál. Kérem, amennyiben sertést tart, úgy szíveskedjék a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági Osztálynál (továbbiakban: Osztály), mint az illetékes Hatóságnál bejelentkezni, hogy nyilvántartásba vehessük!

Amennyiben tudomása van a környezetében olyan sertéstartóról, aki esetleg nem szerepel nyilvántartásunkban kérem, hívja fel a figyelmét bejelentkezési kötelezettségére.

Mai naptól számított 14 napig lehetősége van jogkövetkezmények nélkül bejelenteni a sertéstartást Osztályunknál.

Felhívom a figyelmét, hogy annak a sertéstartónak az állománya, aki jogszabályi kötelezettségének nem tesz eleget, járványhelyzet esetén állami kártalanítás nélkül kerül leöletésre!

Elérhetőségeink:

PMKH Váci Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály
2600 Vác, Káptalan u. 1.-3.
06-27-502-676, 06-20-556-6411,
ügyfélfogadási idő: hétfő, szerda, péntek 09-12 óra

Amennyiben Osztályunkat nem tudja felkeresni, úgy települése Önkormányzatának Jegyzőjén keresztül szíveskedjék eljuttatni adatait (Név, cím, telefonszám) Osztályunkhoz.

Köszönöm szíves együttműködését!

Vác, 2018. 10.05.

Dr. Maruszki Gábor járási hivatalvezető nevében és megbízásából:
Dr. Kurucz Marianna
járási főállatorvos

Előzzük meg az afrikai sertéspestist!