Időjárás előrejelzés

2017. január 13-14. Aktualizálva!

Várható időjárás az ország területén 2017. január 12-14 között:

Mediterrán ciklon felhő- és csapadékrendszere határozza meg a hét utolsó napjainak időjárását.

Csapadék:

Péntekre virradóan csapadékhullás kezdődik a Duna vonalában és attól keletre, péntek napközben másutt is várható csapadék. A legnagyobb mennyiség az ország déli, illetve keleti megyéiben valószínű. Szombaton egyre inkább keletre húzódik vissza a csapadékzóna, délután már ott is lassan megszűnik a csapadék.

Halmazállapot:

Az Északi-középhegység tágabb térségében (hozzávetőlegesen a Budapest-Debrecen vonalig) végig a havazás lesz a jellemző. Ezeken a területeken a hóréteg akár a 10 cm-t is meghaladhatja. Budapesten a hó mellett havas eső, eső is lehet, itt inkább 10 cm körüli hóréteg valószínű.

Az Alföld többi részén az ónos esőt eső, majd péntek estefelé havazás váltja. A jelenlegi számítások szerint arrafelé is kialakulhat akár 5-10 cm hóréteg.

Ugyanakkor a Dunántúlon kezdetben eső várható, majd délután válthat havazásra a csapadék. Az Észak-Dunántúlon jelentős hóréteg nincs kilátásban, de a Dél-Dunántúlon szintén elképzelhető 5-10 közötti, néhol azt meghaladó hóréteg.

Szél:

Pénteken a déli szél lesz több helyen erős (40-55 km/h), szombaton pedig északnyugatira fordul a szél, de továbbra is lehetnek erős lökések (40-55 km/h). Hófúvásnak azonban inkább szombaton van nagyobb esélye.

Hőmérséklet:

A hőmérséklet fagypont körül várható, ezért tapadó hóra is számítani kell.

Időjárás előrejelzés - 2017. január 12-15.