Időjárás-előrejelzés

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2017.02.03., péntek éjfélig

 

Csütörtök
Északkeleten, északon többnyire borult idő lesz, másutt rövid időszakokra kisüthet a nap. Keleten, északkeleten várható ismétlődő jelleggel eső, főként az Északi-középhegység területén még eleinte ónos eső is hullhat. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dél-Dunántúlon meg is erősödik. Az éjszaka képződött köd helyenként tartósan megmaradhat. A csúcshőmérséklet többnyire 4 és 11, északkeleten 0 és +3 fok között várható. Késő estére 0 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Péntek
Közepesen és erősen felhős időszakok mellett rövidebb időre szinte mindenütt kisüthet a nap. Napközben legfeljebb néhol lehet kisebb eső. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet északkeleten 2 és 7, másutt 7 és 12 fok között alakul.

Veszélyjelzés
Az északi megyékben a sűrű köd péntek estig várhatóan tartósan megmarad. A Dunántúl déli felében jellemző köd a mai nap folyamán nagy valószínűséggel felszakadozik. A ködös és fagy pont alatti vagy körüli helyeken ónos szitálás időszakosan előfordulhat. A délutáni óráktól a péntek reggeli órákig Borsod északi felében időszakosan gyenge ónos eső is kialakulhat.

Országos Meteorológiai Szolgálat