Hamukonténer a Városháza udvarán

Településünkön 2014. decembere óta van lehetőség a fűtési szezonban keletkező hamu elszállíttatására.

Az Önkormányzat udvarán (Fő út 99.) elhelyezett fém konténerbe, kizárólag zsákokban összegyűjtött, kihűlt állapotú hamut lehet lerakni. A szatyrokban, zsákokban történő elhelyezés a kiporzás miatt feltétlenül szükséges. A központi gyűjtés ingyenes! A konténer folyamatos üríttetéséről a GAMESZ gondoskodik. A konténerbe hamu elhelyezése csak hétköznapokon lehetséges, 08.00 óra és 16.00 óra között.

Ne tegyünk hamut a kukákba, mert az tűzveszélyes- forró állapotában- komoly anyagi kárt okozhat, ha a szállítóautó kigyullad. Gondoljunk a hulladékkezelő személyzetre is, akik munkájuk során egész nap nyelik a port. Kérem Önöket, hogy tartsák be a fentebb leírtakat, mert a szabályok megszegése a szolgáltatás megszüntetését eredményezheti településünkön!

A Hivatal udvarán megszűnt a szelektív hulladékgyűjtő sziget. Csak üveggyűjtő műanyag konténerek maradtak, mert azt a házaknál történő szelektív gyűjtés során nem viszi el a szolgáltató cég. Az ingatlanokban keletkezett üvegeket továbbra is leszállíthatják a lakosok és ingyenesen elhelyezhetik a gyűjtőedényekben.