Hamugyűjtő zsákok

Az Önkormányzat ez a telén is lehetőséget biztosít a családoknál keletkezett égéstermékek leadására

A Zöld Híd Nonprofit Kft. nem gyűjti be a téli tüzelésből származó égéstermékeket, ezért más irányt kellett választanunk, hogy az évekkel ezelőtt megkezdett irányba mehessünk tovább. Az Önkormányzat ez a telén is lehetőséget biztosít a családoknál keletkezett égéstermékek leadására, de az elmúlt évektől eltérő szabályok mellett.

Őrbottyán Város Önkormányzata novemberben online kérdőív segítségével tájékozódott a lakossági igényről hamu elhelyezését szolgáló hamukonténer létesítésének szükségességéről. A felmérés eredményét kiértékelve a válaszadók nagy többsége támogatta a fizetős hamubegyűjtést. A változtatásra a megnövekedett ártalmatlanítási, szállítási költségek miatt van szükség. Ezért kérünk mindenkit, aki szeretné hamuját leadni a tél folyamán, figyelmesen olvassa el a szabályokat, mert csak ezek betartása mellett valósítható meg a begyűjtés.

  1. Hamugyűjtő zsákHamugyűjtő zsák vásárlása 2022. december 12. napja után lehetséges a GAMESZ Irodán minden nap reggel 7-15 óra között.
  2. A hamugyűjtő zsákok ára egységesen 1000Ft/db.
  3. A zsákokat csak az előre meghirdetett időpontokban lehet leszállítani és átadni a GAMESZ dolgozóinak felügyeletében. Az időpontokat a www.orbottyan.hu honlapon, a hivatalos facebook oldalon, illetőleg a hirdetőtáblákon fogjuk közzé tenni.
  4. A zsákokat bekötve kell leszállítani a Polgármesteri Hivatal udvarára.
  5. A szabályok be nem tartása a hamuleadásból való kizárást vonja maga után.
  6. A háztartási égéstermék veszélyes hulladéknak számít, illegális lerakása büntetendő.

Fontos tudnivaló, hogy a kifizetett összegek nem fedezik a hamukezelés teljes költségét. Az Önkormányzat a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudja a teljes költséget magára vállalni.

Ha nem szeretne élni a lehetőséggel, akkor kérjük, keresse meg az újrahasznosítás módjait: komposztálás, kerti talajjavítás.