Ebzárlat és legeltetési tilalom

2016. október 1. és 2016. október 25. között

A vörös rókák orális immunizálása (a csalétek vakcina kiszórása) miatt Dr. Maruszki Gábor, a Pest Megyei Kormányhivatal Váci Járási Hivatalának vezetője nevében és megbízásából Dr Beregi Attila járási főállatorvos

2016. október 1. és 2016. október 25. között

ebzárlatot és legeltetési tilalmat

rendelt el.

Az ebzárlat időtartama alatt:

  1. a tartás helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal, vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását, vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  2. a kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
  3. a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát – és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével – szabad kivinni.
  4. az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a 2. és 3. pontban foglalt korlátozás alól.
  5. az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
  6. az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható

A rendelkezéssel kapcsolatos további információkat a Váci Járási Hivatalának vezetőjének határozata tartalmazza, amelyet az alábbi linkre kattintva tekinthetnek meg: