Képviselő-testületi ülések

Rövid összefoglaló a februári döntésekről

Február 16.

A testület támogatta a Tökmag Focisuli Sportegyesület pályahasználati, illetve Homonnai József emléktábla kihelyezésére vonatkozó kérelmét. Utóbbi kérelem indoka, hogy a kérelmező elhunyt felesége Kathy Merk néven több regényt is írt, az egyik regény borítóján a piac területén elbontott épület szerepel.

Döntöttünk egy 4 csoportos bölcsőde építésére vonatkozó pályázat benyújtásáról a vácbottyáni részen, a Kossuth Lajos utcai sportpálya területén.

A tóparti terület HÉSZ módosításával kapcsolatban úgy határozott a testület, hogy egyelőre nem kíván tárgyalni a tulajdonosokkal további területek építési övezetbe vonásáról.

A vácbottyáni temetővel határos 3543 m2 terület megvásárlásáról is döntés született. Itt a testület út és közterek kialakításával kívánja a környéken élő lakosok életminőségét javítani.  

Február 23.

A testület meghallgatta a DTkH képviselőjét a közszolgáltatás körébe tartozó hulladékok szállítására vonatkozó szerződés módosításával kapcsolatban. Az elfogadott módosítások értelmében 2022-től – a gyűjtésre használható zsákok tekintetében – változni fog a csomagolási és zöldhulladék gyűjtési rendszere

Az épülő piac telekhatárain építendő, megfelelő magasságú, zárt kerítés Önkormányzat általi elkészítésére irányuló lakossági kérést a testület megvizsgálta, de  nem támogatta.

A képviselők elfogadták a Hivatal, a bizottságok, valamint az alpolgármester éves beszámolóját.

A 2021-es költségvetés módosítása után a testület elfogadta a 2022. évi költségvetést.

Az iskola építésével kapcsolatos HÉSZ módosítási eljárás keretén belül megtartott online lakossági fórumot követően a testület döntött a partnerségi eljárás lezárásáról.

Az ülésen megválasztottuk az április 3-i választáshoz a szavazatszámlálasi bizottsági tagokat.

Zárt ülés keretében támogatta a testület az ipari park területén 3 db bérleti szerződés megkötését, illetve a régi egészségház jelenleg üresen álló helységeinek bérbeadásáról döntött.

Kollár Sándor
alpolgármester