Nyilvános pályázati felhívás

Önkormányzati tulajdonban lévő ingóság (MTZ 892.2 típusú traktor) értékesítésére

Ügyiratszám: 5158-4/2023.

Tárgy: Nyilvános pályázati felhívás – önkormányzati tulajdonban lévő ingóság értékesítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Őrbottyán Város Önkormányzata (2162 Őrbottyán, Fő út 99.) képviselője, Szabó István Ferenc polgármester, Őrbottyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének Őrbottyán Város Önkormányzatának vagyonáról szóló 5/2014. (VI. 2.) önkormányzati rendelete alapján a tulajdonát képező

MTZ 892.2 típusú traktor és tartozékai értékesítése tárgyában

az alábbi pályázati felhívást teszi közzé:

I. Általános információk

1. A pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye:

Őrbottyán Város Önkormányzata (2162 Őrbottyán, Fő út 99.)

2. A pályázat célja, jellege:

Őrbottyán Város Önkormányzata tulajdonában lévő ingóság értékesítése nyilvános pályázati eljárás útján.

3. A pályázat tárgyának megnevezése:

MTZ 892.2 típusú traktor és 5. pontban felsorolt tartozékai

4. Az ingóság és tartozékai minimális vételára: bruttó 7.000.000- Ft, azaz bruttó Hétmillió forint

5. Az ingóságok adatai:

  • MTZ 892.2 típusú mezőgazdasági traktor
  • BTL-2300 Tolólap
  • FF-1800 SLK Homlokrakodó
  • BDT-160 Körmös kanál
  • Raklapvilla
  • BAGOD BP-3000 Pótkocsi
  • KB 3011 B Szárzúzó
  • Piranja Faaprító
  • COSMO 500 műtrágyaszóró

II. A pályázatok benyújtásának helye, módja, ideje

1. A pályázatok benyújtásának helye, határideje: Őrbottyán Város Önkormányzata, 2162 Őrbottyán, Fő út 99. 2023. március 28. (kedd) 10 óra

A beadási határidőn túl érkezett pályázatokat a kiíró érdemi vizsgálat nélkül érvénytelennek minősíti!

2. A pályázatok benyújtásának módja

A pályázatokat írásban, a csatolandó mellékletekkel együtt, zárt borítékban 2 példányban, magyar nyelven kell benyújtani. A pályázati dokumentumok minden oldalát eredeti aláírással kell ellátni.
A pályázatok benyújtása személyesen, valamint postai úton lehetséges a fentebb megjelölt címre (a postai úton feladott pályázatoknak a benyújtási határidőig be kell érkezniük).

A borítékon szíveskedjenek a következő megjegyzéseket feltüntetni:

  • „Pályázat az MTZ 892.2 típusú traktor és tartozékai vételére”,
  • „Csak a közbeszerzési bizottság bonthatja fel”.

Az elektronikus úton, határidő előtt megküldött pályázat a pályázat érvénytelenné nyilvánítását és a pályázatból történő kizárást vonja maga után.

A közzétett pályázati eljárásban a pályázó csak egy pályázatot nyújthat be. Több pályázat esetén a legkorábban benyújtott pályázatát tekinti a kiíró érvényesnek.

A pályázó nevében meghatalmazott is eljárhat, aki köteles a pályázat benyújtásával egyidejűleg közokiratba vagy teljes bizonyító erejű magánokiratba foglalva igazolni képviseleti jogosultságát és annak terjedelmét.

3. Ajánlati kötöttség

A pályázó az ajánlatához a pályázati eljárás eredményes lefolytatásáig, illetve a nyertes pályázóval történő szerződés megkötéséig, de legfeljebb 90 napig kötve van. Az ajánlati kötöttség a pályázatok benyújtására nyitva álló határidő lejártával kezdődik.

III. A pályázók köre, a pályázat tartalma

Pályázat benyújtására jogosult bármely természetes vagy jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki/amely a pályázati felhívásban, valamint a vonatkozó jogszabályokban foglalt feltételeknek maradéktalanul megfelel.

A benyújtandó pályázatnak tartalmaznia kell:

1. A pályázó alábbi adatait

  • Természetes személy esetén a pályázó neve, születési helye, ideje, anyja leánykori neve, állandó lakcíme, adóazonosító jele/adószáma, nyilvántartási száma (vállalkozói igazolvány, őstermelői igazolvány száma stb.) telefonszáma, és e-mail címe
  • Jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet esetén a pályázó megnevezése, székhelye, adószáma, cégjegyzékszáma/nyilvántartási száma, statisztikai számjele, képviseletre jogosult neve és tisztsége, kapcsolattartó neve, telefonszáma és e-mail címe

2. A pályázattal érintett ingóságok adatait

Típus, megnevezés

3. A pályázó ajánlatát

A pályázó által megajánlott vételárat, amely nem lehet alacsonyabb jelen pályázati kiírásban szereplő minimális vételárnál.

4. A pályázó nyilatkozatait a következőkről

4.1. jelen pályázati kiírásban meghatározott pályázati feltételeket elfogadja,

4.2. személyes adatai kezeléséhez a pályázat elbírálásához szükséges mértékben hozzájárul;

4.3. az ajánlattételi határidőt követő 90 napig ajánlati kötöttséget vállal,

4.4. jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdálkodó szervezet esetén, hogy a társaság Magyarországon bejegyzett gazdasági társaság, nem áll felszámolás, csőd- vagy végelszámolási eljárás hatálya alatt, és annak veszélye sem fenyeget.

5. Valamennyi pályázó esetében a következő csatolandó mellékleteket:

5.1. A pályázó vonatkozásában a helyi adóhatóság által kiállított, 30 napnál nem régebbi igazolás köztartozásmentességről,

5.2. A pályázó vonatkozásában a Nemzeti Adó-és Vámhivatal által kiállított, 30 napnál nem régebbi igazolás, hogy a pályázó az adóigazolás kiállításának napján az adóhatóságnál nyilvántartott lejárt adó- és vámtartozással nem rendelkezik.

6. Jogi személy, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaság esetén

6.1. 30 napnál nem régebbi cégkivonat (eredeti vagy hiteles másolat) és aláírási címpéldány (eredeti vagy hiteles másolat)

PÁLYÁZNI KIZÁRÓLAG A KIÍRÁSHOZ CSATOLT PÁLYÁZATI ADATLAPON, VALAMINT A KÖTELEZŐEN ELŐÍRT MELLÉKLETEK CSATOLÁSÁVAL LEHETSÉGES!

A kiíró nem köteles a szolgáltatott adatok valóságának ellenőrzésére, a hamis adatszolgáltatásból eredő mindennemű kárért a pályázó felelős.

Hiánypótlási lehetőségek

Az ajánlattételi határidő lejártát követően a pályázó egy alkalommal  3 (három) napon belül csak a nyilatkozatokra és az igazolásokra, valamint egyéb formai hiányokra vonatkozóan élhet a hiánypótlás lehetőségével, ajánlatát érdemben nem módosíthatja.

A pályázatok elbírálása során a kiíró a pályázóktól felvilágosítást kérhet. A benyújtott ajánlatok azonban ekkor sem módosíthatók.

IV. A pályázatok elbírálásával kapcsolatos információk

1. A pályázatok felbontásának helye, ideje:

Őrbottyáni Polgármesteri Hivatal Tanácsterem

(2162 Őrbottyán, Fő út 99.)

2023. március 29. (szerda) 11 óra

A pályázatok felbontásáról, illetve ismertetéséről jegyzőkönyv készül.

2. A pályázatok elbírálásának módja, szempontrendszere:

A benyújtott pályázatok a benyújtási határidő lejártát követő 30 (harminc) napon belül kerülnek elbírálásra. A bírálat során meg kell állapítani a pályázatok érvényességét / érvénytelenségét. Az érvénytelenség okát pontosan meg kell jelölni.

Érvényes a pályázat, ha mind tartalmi, mind formai követelményeit tekintve megfelel a pályázati felhívásban, valamint a jogszabályban foglaltaknak.

Érvénytelen a pályázat, ha

  • olyan pályázó nyújtotta be, aki nem jogosult a pályázaton részt venni;
  • az a pályázati felhívásban meghatározott vagy szabályszerűen meghosszabbított ajánlattételi határidő eltelte után került benyújtásra;
  • a pályázat nem felel meg a pályázati felhívásban foglalt feltételeknek;
  • a pályázó – a hiánypótlásnak – a hiánypótlás teljesítésére irányadó határidő letelte ellenére – nem vagy nem teljeskörűen tesz eleget,
  • a közölt tények, adatok, információk részben vagy egészben nem felelnek meg a valóságnak.

Az érvénytelen pályázatot benyújtó nem vehet részt az eljárás további szakaszában.

3. Az eredményhirdetés ideje, módja

A pályázati eljárás eredményéről, a nyertes pályázó személyéről, ennek alapján a szerződés megkötéséről Őrbottyán Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dönt.

A pályázó(ka)t a kiíró írásban (e-mail) értesíti a döntésről.

Az adásvételi szerződés a nyertes pályázóval kerül megkötésre.

Amennyiben a pályázat nyertesével a szerződés megkötése – a szerződéskötésre rendelkezésre álló határidőben – meghiúsul, vagy a szerződés aláírása után a nyertes pályázó a szerződést nem, vagy nem szerződésszerűen teljesíti és ezért a kiíró a szerződéstől eláll, vagy felmondja azt, úgy a kiíró jogosult a második legkedvezőbb ajánlatot tevő pályázóval szerződést kötni, vagy új pályázatot kiírni.

V. A pályázatra vonatkozó további információk

A részletes pályázati felhívás rendelkezésre bocsátásának, megtekinthetőségének helye és módja:

Jelen pályázati felhívás, valamint a pályázati adatlapok elérhetők a www.orbottyan.hu honlapon, valamint Őrbottyán Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának hirdetőtábláján.

A pályázattal kapcsolatosan felmerülő kérdésekre felvilágosítást kérni az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

Telefonszám: +3628/360-044

E-mail cím: orbottyanarterieskikacorbottyan.hu

A pályázó a pályázatának benyújtásával – külön nyilatkozat nélkül - elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el a pályázati felhívás feltételeit.

A kiíró a részletes pályázati felhívást díjmentesen bocsátja a pályázók rendelkezésére. A pályázat összeállításával kapcsolatos minden költség a pályázót terheli, a pályázat kiírójára át nem ruházhatók, költségtérítésre nem kötelezhető.

A kiíró a pályázati felhívásban szereplő pályázati feltételek megváltoztatásának jogát fenntartja.

A kiíró fenntartja a jogot a pályázati eljárás – indoklás nélküli – visszavonására, eredménytelenné nyilvánítására.

(Felhívjuk a figyelmet, hogy az elbírálhatóság érdekében szíveskedjenek a kiírás minden elemét pontosan megválaszolni.)

Jelen részletes pályázati felhívásban nem szabályozott kérdésekben a rendeletben, valamint a vonatkozó jogszabályokban foglaltak az irányadók.

Őrbottyán, 2023.március 14.

Szabó István Ferenc
polgármester

Csatolt dokumentumok:

  • Pályázati adatlap [docx]

    Nyilvános pályázati felhívás – önkormányzati tulajdonban lévő ingóság értékesítésére (MTZ 892.2 típusú traktor és tartozékai értékesítése tárgyában)