Közlekedik a család

Indul a verseny az autóért

A körültekintő, megfontolt és példamutató közlekedés szabályaival a legfiatalabbaknak érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt azokat újra és újra átismételniük. A közlekedők széles rétegeinek – gyalogos, kerékpáros, gépjárművezető, utas – figyelmét egyidejűleg ráirányítani a biztonságos, balesetmentes közlekedésre, a szülői példamutató magatartás fontosságára és a család, a közösség nevelő erejére. Ez a gondolat hívta életre tizenkét esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelyet azóta is a Rendőrség baleset-megelőzési szervezete, az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervez az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria Škoda márkaképviselete támogatásával.

2022-ben több száz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó Škoda Fabia személyautóért.

A visszajelzések, az érdeklődők számának folyamatos növekedése arra ösztönözték a szervezőket, hogy idén is megrendezzék ezt a vetélkedősorozatot. A területi versenyek húsz helyszínen (általában megyeszékhelyen) kerülnek lebonyolításra, melyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család benevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

Érdemes lesz ismét elindulni a versenyen, amelynek fődíja egy Škoda Fabia modell lesz.

Idén április 22. és június 17. között húsz helyszínen (főváros és vármegye székhelyek) mérhetik össze tudásukat a családok tesztlap kitöltésével, autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben, elsősegélynyújtás terén és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos feladatok elvégzésével.

A versenyekre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá amennyiben hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek.

A területi versenyek legjobbjai az országos döntőben csapnak majd össze, a győztes család egy Škoda FABIA személygépkocsival térhet haza.

Nemcsak a családokat, hanem a legeredményesebb oktatási intézményeket is díjazzuk. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, az alábbiakat nyerhetik:

1. helyezett iskola 500 000 Ft értékű tan- és sportszert,

2. helyezett iskola 300 000 Ft értékű tan- és sportszert,

3. helyezett iskola 100 000 Ft értékű tan- és sportszert kap az igények figyelembevételével.

Részletekért kattintson a Skoda Fabiara!

Közlekedik a család