Veszélyes fák kivágása

2023. február 13-17.

Tisztelt Őrbottyáni Lakosok!

Ezúton szeretném tájékoztatni Önöket, hogy fakivágás várható a jövő hét folyamán a tóparton.

FavágásAz elmúlt időszakban több lakossági bejelentés érkezett a Polgármesteri Hivatalba, hogy a tóparton a szélsőséges időjárási időben nagy méretű ágak, gallyak törtek le a fákról. A tópart ezen szakaszán horgászhelyek, sétálóhelyek és gépjárműforgalomra alkalmas utak kerültek kialakításra. A tóra látogató horgászokon kívül nagyon sokan sétálnak, futnak ezen a közkedvelt helyen. A beteg, kiszáradt fák minden odalátogató, sétáló emberre veszélyt jelentenek.

A hivatal munkatársai felvették a kapcsolatot az Őrbottyáni Barátság Horgász Egyesület képviselőivel. A helyszíni bejárást követően közösen döntöttünk a terület rendezéséről, a fák kivágásáról továbbá a feladatok ütemezéséről. 

Eddig elkerült minket a baleset vagy bármilyen jellegű káresemény, most viszont megelőzni szeretnénk a bajt azzal, hogy kivágjuk a megbetegedett, kiszáradt fákat. A fák kidöntését, kivágását a Horgász Egyesület megbízásából egy alpin technikai képesítéssel rendelkező szakember fogja elvégzi. A ledöntött fák feldolgozását követően szociális tűzifaként kaphatják meg az őrbottyáni, nehezebb sorsú lakosok.

A facsemeték pótlását erdészeti szakember javaslatára a horgász egyesület tagjai végzik majd el.

A munkavégzés ideje alatt ideiglenes forgalomkorlátozásra és a terület elzárására lehet majd számítani.

A munkálatok alatt kérjük szíves türelmüket és megértésüket!

Tisztelettel, Szabó István polgármester