A Zöld Híd tájékoztatója

Tudnivalók a hulladékszállítás szüneteltetésével kapcsolatban

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk október 29-től (hétfő) a hulladékszállítást a működtetés pénzügyi feltételeinek hiánya miatt, határozatlan időre felfüggeszti.

Az Önök érdekeit szem előtt tartva a helyzet megoldásán dolgozunk. Azonnali célunk az újraindításhoz szükséges fedezet biztosítása. Ez ügyben korábban tárgyalásokat kezdeményeztünk a finanszírozásért felelős Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt.- vel. Pénzügyi teljesítés esetén a szolgáltatásainkat azonnal indítjuk.
Hosszú távú célként pedig a kiszámítható, biztonságos és fenntartható hulladékszállítás anyagi feltételeinek megteremtéséért tárgyalunk, harcolunk. 

A fentiek teljesítése érdekében az Önök számára legjobb megoldásokat választva, maximális körültekintéssel fogunk eljárni.

Az átmeneti időszakban a keletkezett hulladékokkal kapcsolatban kérjük az alábbiak szerint szíveskedjenek eljárni:

Meddig tart a leállás?

Hosszabb leállás esetén a Katasztrófavédelem köteles gondoskodni a hulladék elszállításáról, ezért egy, maximum két szállítás kimaradására lehet számítani.

Mi legyen az ottmaradt hulladékkal?

Kérjük, hogy a felhalmozódó hulladékot biztonságos módon, az edény méretének megfelelő, a későbbi elszállíthatóság érdekében lezárt zsákokban, lehetőleg saját területen tárolják. Társasházak esetén javasoljuk, hogy a közös képviselő vagy a gondnok segítségével jelöljék ki az átmenetileg felhalmozódó, zsákokban gyűjtött hulladékok ideiglenes tárolási helyét.

Van-e lehetőség arra, hogy az ügyfél maga gondoskodjon a beszállításról?

A leállás nem csak a szállítást, hanem a hulladék tárolást és feldolgozást is érinti, ezért a leállási időszakban beszállítást sajnos nem áll módunkban fogadni. A leállás ideje alatt valamennyi központunk, telephelyünk és hulladékudvarunk zárva tart.

Ha kimarad a gyűjtés, jóváírásra kerül a szolgáltatási díj is?

Mivel a keletkező hulladék egy későbbi időpontban elszállításra kerül, így a szolgáltatási díj nem változik.

Bízunk benne, hogy a hulladékszállítás elmaradásából fakadó problémák hamarosan megnyugtató módon rendeződnek, addig szíves türelmüket és együttműködésüket kérjük.


Tisztelettel, „Zöld Híd B.I.G.G.” Nkft.